1. NATUREN PÅVIRKER OS POSITIVT
Naturen har længe været benyttet i kreativt og pædagogisk arbejde. Ophold i naturen, eller blot det at se natur, påvirker os mennesker positivt - både fysisk og psykisk. Når vi ser eller oplever natur, oplever vi bl.a. reducering af stress-hormonet kortisol i blodet, ændret hjerterytme, lavere blodtryk, stærkere immunsystem og højere produktion af lykkehormonet serotonin. Det er også derfor, at de fleste af os instinktivt synes om potteplanter i vindueskarmen, billeder af natur på hospitalet, planter på arbejdspladser osv.
2. MERE KREATIVITET
Forskning viser, at man får flere kreative ideer, når man befinder sig i eller tæt på naturen. Det er derfor, forfattere og andre kunstnere søger inspiration ved at tage kortere eller længere ophold i refugier tæt på naturen. Naturen åbner sanserne og baner vej for kreativitet og frie tanker. Brug denne viden aktivt, når du holder konferencer eller møder, og hvor du har brug for at deltagerne tænker kreativt og innovativt. Del fx mødet op i to halvdele med en 15-30 minutters gåtur i midten. Placer al det teoretiske – fx oplæg eller foredrag – i begyndelsen, så gåturen bliver optakten til outdor education med refleksion, problemløsning og brainstorming.
3. ARRANGER EN KONFERENCE UDEN EN STRESSENDE AGENDA
Det moderne menneskes hverdag er mere end nogen sinde fyldt med information, lyde, synsindtryk, hurtige skift og valg, man skal træffe. Flere og flere af os bliver ramt af stress. Når du holder møder eller arrangerer en konference, så sammensæt et program, der er så lidt stressende, som muligt. På den måde får deltagerne den bedste oplevelse, og mødet får større værdi. Al forskning viser, at gang og motion forebygger og afhjælper stress. Motion bliver i dag anvendt direkte som behandling mod stress. Motion, dagslys og frisk luft øger produktionen af endorfiner, som giver en følelse af glæde og velbehag. Så derfor er det en oplagt idé, at du sætter gåture og anden let motion på agendaen til dit arrangement.
4. WALK-AND-TALK SOM EN DEL AF KONFERENCEN
Gennemsnitsdanskeren med et almindeligt kontorjob sidder ned 9 timer om dagen og ligger ned i 8 timer under nattesøvnen. Manglende bevægelse hos det moderne menneske er ikke kun et problem for vægt, helbred og fysisk trivsel, det betyder også, at vi bliver mindre kreative. Når du flytter dine mødedeltagere fra mødelokalets stole og borde og ud i naturen, åbner du for nye måder at tænke på og tale sammen på. Indlæg gerne en walk-and-talk som en del af agendaen til dit møde eller konference. Du vil opleve, at deltagerne snakker fra hjertet om emnerne – og at dialogen bliver mere kreativ, ærlig, filosoferende og personlig. Samtidig forbedrer du kommunikationen mellem fx kolleger, der får mulighed for at komme tættere ind på livet af hinanden, mens de går og snakker under træernes kroner.